Waarom Wikipedia 24 uur uit de lucht gaat

Media , , , , , , ,

wikipediaWikipedia uit de lucht? Dat kan toch niet! Een leven zonder Wikipedia is voor velen moeilijk voor te stellen maar woensdag kun je voelen hoe dat is, want dan gaat de de online encyclopedie 24 uur de lucht uit. Dat maakte oprichter Jimmy Wales maandagavond laat bekend want Wikipedia is het namelijk niet eens met aanstaande Amerikaanse antipiraterijwetgeving.

De wetgeving is bedoeld om het mogelijk te maken de toegang tot buitenlandse sites te blokkeren, als deze gestolen of illegale content zouden aanbieden. Wikipedia maakt zich samen met  Twitter, Yahoo en Google  zorgen over deze wetten omdat de Amerikaanse overheid de macht krijgt om het internet te censureren ”op eenzelfde manier als China, Maleisië en Iran”.

Jimmy Wales twitterde „Waarschuwing voor studenten! Doe je huiswerk op tijd. Wikipedia demonstreert woensdag tegen een slechte wet”.

Met name de Engelstalige pagina’s zullen naar verwachting last hebben van de actie. Wikipedia werkt nog aan de details van de actie, melden diverse media.