Een goede start met de beste iPad-Apps

Apple, iPad , ,

Heb je net een iPad 2 aangeschaft, of misschien wel een tweedehands iPad ? Wil je weten welke apps het beste zijn om te downloaden voor je iPad? Wij helpen je een handje! Hieronder vind je een aantal goede apps, een ‘must-have-iPad-app-lijst’ zogezegd.

 

LIFE

LIFE is een applicatie voor de iPad waarmee je van plekken overal op de wereld HD-foto’s van kunt bekijken. Zo kun je HD-afbeeldingen bekijken op de meest exotische plekken. Echter kun je met LIFE niet slechts HD-foto’s bekijken. Met LIFE kun je tevens het nieuws lezen dat ook nog eens prachtige HD-afbeeldingen bevat om het nog aantrekkelijker te maken. Zo wordt je bijvoorbeeld op de hoogte gehouden van een nieuwe diersoort waarbij dan een prachtige foto zit. Als je bijvoorbeeld op Japan klikt krijg je HD-foto’s te zien van de aardbeving. Je kunt de foto’s eenvoudig bekijken via een slideshow.

LIFE is geheel gratis te downloaden in de iTunes store.

Download: LIFE

Azul Media Player

De VLC Media Player is helaas niet meer te krijgen in de App Store en een vervanger hiervoor heeft lang geduurd. Maar, we hebben een App gevonden, namelijk de Azul Media Player. Azul Player is de enige App voor de iPad die op het moment zo’n breed scala aan formaten ondersteund. Van mpeg4 en mkv tot aan mt2s en webm-files, deze speler slikt daadwerkelijk alles. Daarnaast is er ook ondersteuning voor TV-out, als je dus video’s op je TV wilt kijken met deze player via je iPad is dat geen enkel probleem. Het enige nadeel is dat HD-resolutie op het moment nog niet ondersteund wordt. Verder heeft de App ook nog een aantal leuke features, zoals hieronder beschreven. De App kost slechts 79 cent en is via de iTunes knop hieronder te downloaden.

Download: Azul Media Player

Quick Sale

Om je facturen te maken heb je natuurlijk websites als Freshbooks. Deze kun je dan via de website direct doormailen naar je klant, of je kunt hem laten factureren. Maar je kunt met de app Quick Sale zeer eenvoudig je eigen facturen maken en direct doormailen. Bovendien geeft de app alle facturen weer in een overzicht, van een tijd naar keuze.

De app bevat nog een heleboel handige features, die we hieronder hebben opgesomd voor je. Voor al deze features betaal je natuurlijk ook een flinke prijs, namelijk €7,99.

Download: Quick Sale

KitchenPad Timer

KitchenPad Timer is een app die voor de meesten wel erg handig kan zijn. KitchenPad Timer tovert je iPad of iPhone om een virtuele kookwekker. De meeste kookwekkers in het echt kun je maar gebruiken voor een gerecht.

Maar als je meerdere gerechten tegelijkertijd kookt, dan is deze app de oplossing. Je kunt maar liefst 8 timers tegelijkertijd instellen.

Deze app kost zo’n €2,99.

Download: KitchenPad

DataMan

Heb je een iPad met een 3G-netwerk, dan is de kans groot dat je een datalimiet heb. Maar dit in de gaten houden is niet altijd zo even makkelijk. Om je hierbij te helpen is er de app DataMan, die we al kennen van de iPhone versie. Je kunt hiermee heel eenvoudig je dataverbruik in de gaten houden, ook als je gebruik maakt van een Wi-Fi netwerk. Deze app is sinds korte tijd ook verkrijgbaar voor de iPad.

Je kunt in deze app precies bekijken in welke week of op welke dag je een heleboel data hebt verbruikt. En bovendien kun je ook nog eens zien waar je dit hebt verbruikt. DataMan is verkrijgbaar in de app store voor een prijs van €2,99.

Download: DataMan

Weather

Er zijn natuurlijk een heleboel weer apps voor de iPad en iPhone, maar een nadeel is dat voor een heleboel van deze apps betaalt moet worden. Echter is zojuist Weather voor de iPad al een tijdje verkrijgbaar. Deze weerapp is geheel gratis verkrijgbaar en doet wat hij moet doen op een erg overzichtelijke manier.

Je kunt in de app tabbladen aanmaken van allerlei steden en dorpen, door op een tabblad te klikken laadt de app het weer gepaard met allerlei gegevens.Bovendien zie je linksonder het weer oor de aankomende dagen. Uiteraard kun je in de app de minimum en maximum temperatuur bekijken.

Download gratis: Weather

Awesum Note

Met Awesum Note kun je, zoals de naam al doet vermoeden, de meest geweldige notities zeer eenvoudig maken. Je kunt de app zelfs gebruiken als je digitale dagboek.

De app kun je ook nog eens gebruiken als kalender heeft ook nog eens een to-do lijst. Awesum Note heeft een hele waslijst aan interessante features. Hieronder hebben we de lijst van features voor je opgesomd. Awesume Note is verkrijgbaar in de app store voor een prijs van €3,99.

Download: Awesome Note

smyCalendar

Er zijn natuurlijk een heleboel kalender applicaties verkrijgbaar voor de iPad en iPhone. De ene kalender app bevat weinig extra features behalve een kalender, de andere bevat weer een kalender laat het weer zien. smyCalendar is een voorbeeld van een app die meerdere handige features heeft.

SmyCalender bevat niet alleen een kalender, maar geeft ook de mogelijkheid je taken van die dag aan te geven. Uiteraard kun je ook instellen welke taken er wekelijks terug komen. smyCalendar is verkrijgbaar in de app store voor een prijs van €2,39.

Download: smyCalendar

Battery Go! Plus

Battery Go! Plus is een app voor de iPad en iPhone dat je misschien niet bekend in de oren klinkt. Echter is dit een erg handige applicatie. De applicatie laat je alle handige informatie zien.

Zo laat hij je bijvoorbeeld zien hoe lang je games kan spelen op de iPad, je eReader gebruiken, muziek luisteren, de iPad als GPS gebruiken, hoe lang het nog duurt tot hij vol is opgeladen en nog veel meer handige info.

Tevens bevat de app vele handige tips om de batterijduur zo lang mogelijk te houden. Deze app is verkrijgbaar voor een prijs van €2,99.

Download: Battery Go! Plus