Nieuwe plugin WordPress voor iPad

iPad, Wordpress , , ,

WordPress.com blogs zijn sinds kort voorzien van een specifieke weergave voor de iPad waarmee je automatisch op een ipad de vinger besturing krijgt en daarmee de beleving van een ipad app. Automattic, het bedrijf achter WordPress.com heeft dit in samenwerking met OnSwipe gerealiseerd.

OnSwipe
OnSwipe is een bedrijf gericht op het eenvoudig optimaliseren van content voor tablets via de browser. Op dit moment zijn alle 18 miljoen blogs geoptimaliseerd voor de iPad en werken alsof het een applicatie is, met onder andere de mogelijkheid om van de ene naar de andere pagina te swipen

Standaard
OnSwipe is standaard ingeschakeld. Gebruikers van WordPress.com kunnen een aantal instellingen wijzigen door na het inloggen in het linkermenu bij ‘Weergave’ te kiezen voor iPad. Voor mensen met een WordPress.org blog die van OnSwipe gebruik  willen maken is er een plugin beschikbaar.

Swipen
Er bestond overigens al een plugin voor wordpress voor het met de vinger swipen naar een volgende artikel, maar met de WordPress plugin van onswipe krijgt de blog ook automatisch een ander uiterlijk.