Whatsapp: Zo werkt het!

Apple, iPhone , , , , ,

Zo werkt whatsappWhatsapp is een populaire iOS berichtenapplicatie voor mobiele telefoons. De applicatie is oorspronkelijk ontworpen voor de iPhone om gratis met elkaar te smsen, chatten en bestanden te delen. Later kwam Whatsapp ook beschikbaar voor andere besturingssystemen, zoals Blackberry OS, Symbian en Android. De populariteit van Whatsapp blijkt ondermeer uit het feit dat mobiele telefoonmaatschappijen zoals KPN en Vodafone hebben aangegeven minder te verdienen omdat steeds minder gebruikers over hun sms-bundel heengaan.

De app is alleen compatible met de iPhone en je kunt Whatsapp dus niet op je iPod Touch of iPad installeren. Als je gebruik maakt van de iPhone Configuration Utility is het wel mogelijk om WhatsApp te installeren op een niet ondersteund iDevice zonder dat je daarvoor een Jailbreak nodig hebt.

Via de onderstaande 5 stappen kun je WhatsApp op een iPod touch  installeren.

1. Koop WhatsApp met behulp van iTunes op je Mac: WhatsApp Messenger – WhatsApp Inc.

2. Download de iPhone Configuration Utility 3.3: http://support.apple.com/kb/DL851

3. Na de installatie verschijnt de iPhone Configuration Utility in de map: Programma’s ▸ Hulpprogramma’s

4. Klik in de linker kolom op Programma’s en kies ‘Voeg toe’, browse naar de map Muziek ▸ iTunes ▸ iTunes Media ▸ Mobile Applications en selecteer het package WhatsApp.ipa’

5. Sluit nu je iPod touch aan op je Mac en selecteer deze onder het kopje ‘Apparaten’. Klik op het tabblad Programma’s, selecteer WhatsApp en klik hierna op knop ‘Installeer’. WhatsApp zal nu worden geïnstalleerd op je iPod Touch!