De belangrijkste tips voor zoekmachine optimalisatie (SEO)

Internet-technologie, SEO, Zoekmachines , ,

Zoekmachines zorgen vaak voor een belangrijk gedeelte van het verkeer naar een website. Het bereiken van een goede positie in de zoekresultaten is mede afhankelijk van de inspanningen van degene die uw website voor u bouwt. Veel webmasters hebben echter geen idee hoe ze invloed kunnen uitoefenen op de ranking van hun website. Hoe kun je er als webmaster voor zorgen dat je webpagina’s beter worden gevonden? Wij geven je de komende periode een aantal bruikbare tips.

Wat moet je doen om je website beter vindbaar te maken?

Tip 1. Verwerk de zoekterm waar je op gevonden wilt worden in de url

Voor zoekmachines is het belangrijk dat de zoekterm waar je op gevonden wilt worden in de URL staat. De URL is het adres van een specifieke pagina van je website. Op onze website is dat voor de pagina “Internet en Websdesign” bijvoorbeeld:

Tip 2. Positionering van keyword in de titel

Verwerk het belangrijkste woord (keyword) waar je op gevonden wilt worden in de titel van je pagina. Indien je meerdere keywords wilt gebruiken kun je  deze van elkaar scheiden met het pipe-teken “|”. Begin altijd eerst met de meest relevante keywords en plaats de naam van je onderneming of website pas als laatste. Verpak de keywords in een leesbare zin, de titel moet bij bezoekers tenslotte tot actie leiden en is de belangrijkste reden om door te klikken.

Tip 3. Keyword-Density

Keyword-density is het evenwicht tussen keywords en de inhoudelijke tekst op de pagina. De dichtheid van de keywords in relatie tot de rest van de tekst is zeer belangrijk.  Een te lage dichtheid is slecht voor de vindbaarheid, maar een te hoge dichtheid (keyword-stuffing) wordt bestraft door de zoekmachines. Zorg dus voor de juiste balans!