T-mobile kampt met landelijke storing

Mobile , , ,

T-mobile heeft te kampen met een landelijke storing waarbij 3/4 van het netwerk plat licht. Er staat op dit moment nog geen info op de website van T-mobile. Er wordt al wel flink over getwitterd.

Update: Website T-mobile meldt: Op dit moment is er een storing in een deel van het netwerk. Daardoor kan een gedeelte van onze klanten (zowel abonnee’s als PrePaid klanten) niet bellen en sms’en of gebeld worden. We schatten in dat ongeveer 2 miljoen mensen in een zekere mate last hebben van de storing. Uiteraard werken we met man-en-macht aan het verhelpen van deze situatie. Vooralsnog kunnen veel mensen weer bellen, alleen nog niet gebeld worden. De storing zit in een van onze verbindingscentrales. Een back-up systeem is opgestart. We verwachten dat deze back-up vanavond nog operationeel zal zijn.

We zullen u op de hoogte houden van de verdere voortgang.

Voor actuele informatie kijk ook op www.t-mobile.nl/storing

Update: T-Mobile Webcare heeft zojuist wat meer informatie verstrekt: “Op dit moment is er een storing in een deel van het netwerk. Daardoor kan een gedeelte van onze klanten niet bellen en sms’en of gebeld worden. Mobiel internet kan nog steeds gebruikt worden. We zijn heel hard aan het werk om de storing te verhelpen. Onze excuses voor het ongemak. We houden je op de hoogte van de voortgang.”

Op Twitter is #tmobile inmiddels een behoorlijk trending topic geworden.

Update: Er is een probleem geconstatteerd in een van de centrales van de provider. Daardoor is het voor een aantal (veel) klanten dus op dit moment niet mogelijk om te bellen of SMS’en. Mobiel Internet zou wel gewoon moeten functioneren, maar via Twitter worden ook daar klachten over gemeld. T-Mobile kan hier niets over zeggen. De provider kan ook nog niet aangeven hoe lang de storing gaat duren, maar men verwacht het wel snel op te kunnen lossen. Ze weten immers welke centrale de problemen veroorzaakt, aldus T-Mobile.

Update: Zojuist heeft @tmobile_webcare dit bericht getweet: “Op dit moment ervaren we een netwerkstoring. We onderzoeken wat er aan de hand is. Meer info volgt z.s.m. We houden jullie op de hoogte.”

Update: Het is nog niet bekend wanneer T-Mobile gebruikers weer kunnen bellen met hun toestellen.

Update: Het webcare-team van de provider heeft de storing inmiddels bevestigd. De persvoorlichting heeft nog geen details vrijgeven.

Update: De meldingen komen uit het hele land. Gebruikers krijgen het bericht dat zij zich buiten het bereik van het netwerk bevinden.

Meer informatie van T-Mobile