Wat is Twikkies?

E-Commerce, Social Media, Twitter , , , , , , , , ,

De nieuwe website twikkies.nl verzamelt alle verkoop tweets en plaatst deze in overzichtelijke en eenvoudig doorzoekbare categorieën. Daarnaast is het eenvoudig om te reageren op deze tweets via Twikkies.nl, zelfs als de bezoeker geen twitteraccount heeft!

Twitter wordt steeds meer gebruikt voor verkoop van bijvoorbeeld 2dhands spullen. Een duidelijk overzicht van deze koopjes was er nog niet, maar daar is nu verandering in gekomen met de komst van www.twikkies.nl.

Op de site is een duidelijk overzicht te vinden van alle koopjes. De site start met vijf categorieën: auto’s/onderdelen, boeken, fietsen/scooters, tickets/kaartjes en kamers/huizen. De categorieën worden op korte termijn uitgebreid. Ook kunnen mensen zoeken op bijvoorbeeld een merk of plaats, zodat ze hun koopje nog sneller vinden.

Eenvoudig reageren, zelfs zonder twitteraccount!

Reageren is erg eenvoudig en kan op twee manieren. Wanneer je een twitteraccount hebt klik je op de blauwe knop om te reageren, je kunt dan direct via twitter contact opnemen met de plaatser. Indien je niet beschikt over een twitteraccount kun je Twikkie gebruiken als tussenpersoon.
Door te klikken op de groene knop zet je Twikkie in als tussenpersoon. Ideaal voor mensen die een interessant koopje zien maar daarvoor geen twitteraccount willen aanmaken. Twikkie brengt je vervolgens in contact met de verkoper.

Twikkie als gastheer

De site wordt gekenmerkt door een vogel, ‘Twikkie’. De vrolijke vogel is ‘gastheer’ van twikkies.nl. Twikkie is vooral bezig met verzamelen van verkoop tweets. Het werkt eenvoudig, mensen die een Tweet plaatsen met woorden zoals “tekoop”, “tehuur” of “aangeboden” worden gevonden door Twikkie. Daarnaast is Twikkie ook tussenpersoon voor mensen zonder Twitter.

Nieuwsgierig? Kom Twikkie dan bekijken op www.twikkies.nl