Waarom Google IBM-patenten koopt

Google, Internet-technologie, Zoekmachines , , , , ,

Google koopt IBM-patentenGoogle heeft meer dan 200 patenten van computergigant IBM overgenomen. Dat melden diverse media. Eerder al nam Google ruim 2000 patenten van IBM over. De meeste patenten zijn gerelateerd aan mobiele telefonie en internet. Denk aan email management, verschillende presentaties van mobiele websites, instant messaging en online agenda’s.

Ook de overname van de mobiele tak van Motorola ging voor een belangrijk deel over patenten. Deze overname heeft Google ruim 24.000 patenten opgeleverd aldus Pcmweb.

De redenen waarom Google IBM-patenten koopt

Goole’s besturingssysteem Android speelt een steeds grotere rol op de mobiele markt en de hoofdreden voor de overname van deze patenten is dat Google zijn mobiele besturingssysteem kan verdedigen tegen diverse gerechterlijke aanvallen van onder andere Apple.

Een tweede reden is het belang van de patenten voor Googles Android smartphone-technologieën, zoals het updaten van het besturingssysteem, het delen van webtoepassingen met verschillende apparaten en het zoeken op basis van spraak invoer. Dit laatste heeft volgens Pcmweb te maken met de ontwikkeling van Googles alternatief voor Apple’s Siri.